({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

24
okt
-
31
okt

Fikavandring
Alingsås

Smaka på svensk fika och ta del av den lokala kafékulturen

Tycker du om att fika och vill veta mer om den svenska kafé- och bagerihistorien? Då skall du följa med på en gemytlig guidad Fikavandring bland kullerstensgator och mysiga innergårdar i Sveriges fikahuvudstad Alingsås!

Under lördagar i ca 1,5 timme blir du guidad runtom i stadskärnan för att provsmaka på godsaker från några av stadens många kaféer med temat svenska klassiker. Kardemummabulle, 7 sorters kakor eller prinsesstårta, vad är din favorit? Guiden blandar information om kaféernas hållbarhetstänk kring val av råvaror och bakning med lokal kaffehistoria och svensk fikakultur. Avslutningsvis välkomnas du in till uppdukad fika i en grandios och anrik miljö. 

Säsong 2020
Lördagar 30 maj - 31 oktober 

Pris: 330 kr per person

Fikvandringen startar kl 10:30 inne på Alingsås turistbyrå dit du enkelt kan ta dig både med tåg och buss som stannar på centralstationen i Alingsås. Var gärna på plats i god tid innan turen startar och tänk på att använda lämpliga kläder då en stor del av vandringen sker utomhus. Vid varma dagar rekommenderar vi att ni tar med egen vattenflaska.

I år har vi valt att ha ett max antal deltagare på 15 personer och tar ansvar för social distansering och hänsyn till varandra. En stor fördel är att den största delen av vandringen och smakprovningen sker utomhus. Turen kan genomföras både på svenska, engelska och tyska.  

Boka din plats i tid  

BOKA HÄR

Du kan även boka din biljett genom att mejla till turistbyran@alingsas.se eller ringa 0322-616200. Ange vilket datum ni vill boka, namn, ev. allergier, bostadsort, telefonnummer och antal biljetter.


Varmt välkommen till Sveriges fikahuvudstad Alingsås! 

Fikavandringen arrangeras i samarbete med Café Viola, Nygrens Café, Ekstedts bageri och café, Gerdas bageri, Nolbygårds ekobageri och café och Grand Hotel.

Vill du bo gott och gå en fikavandring? Ta del av Fikavandringspaket

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Alingsås Turistbyrå

Bankgatan 3

44130 Alingsås


Telefon: +46 0322 616200


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida